Подготовка преди грим

77,000  Cosmetic Model Pictures

 Много често задаван  въпрос в практиката ми като гримьор е как кожата да бъде подготвена преди грим за предстоящо събитие.Това да имаме гладка, хидратирана и здрава на вид кожа е от голямо значение за крайния резултат. За това ще споделя с вас читателите и клинтките си  няколко съвета с които да подготвите правилно кожата си преди „големия ден“.

Винаги почиствайте кожата си вечер с продукти, които не пресушават и запазват здравословното  Ph на кожата. Любими продукти, които спазват  тези условия, независимо, дали кожата ви е суха или мазна.

 Много важна стъпка за постигане на гладка кожа е екфолиацията. Чрез нея се премахва горния, мъртъв слой на кожата и отдолу се показва, нова по-сияйна кожа. За целта препоръчвам на клиетнтките си процедурата „микродермабразио“, като процедурата трябва да се извърши около 3 дни преди събитието за да избегне зачервяване. Друг вариант е домашната ексфолиация с добре забравените тоалетни трици, които някога са използвали нашите майки и баби. На вид доста елементарно, но ефективно средство за красива кожа и то с изцяло натурален произход.   Все още може да се намерят по аптеките в различни видове като кайсиеви, бадемови,прасковени стрити на прах трици. Важно правило е процедурата да бъде извършена поне един ден преди събитието.

След ексфолиране, лицето  трябва да бъде добре хидратирано, може да използвате хиалуронови блустери под формата на серуми и кремове с пептиди.  Те придават идеален баланс на мазнините и влагата в кожата, хидратират и подхранват в дълбочина като подобряват  жизненост на кожата за да изглежда тя сияйна и чиста. Същестено важно е да се избегне „ефектът на сухата и белеща се кожа“.

 За да се застраховате и да сте напълно сигурни в дълбокото увлажняване на кожата, точно преди началото на полагане на грима използвайте шийт маска.Тя подхранва и избистря тена на кожата, спомга и за издържливоста на продуктите върху лицето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *