За мен

 Здравейте, казвам се Маргарита Колева и съм професионален гримьор по призвание и професия.

Родена съм на 31 декември в гр. София. Завършила съм средното си образование в  Художествено училище по приложни изкуства” Свети Лука”- София, специалност художествен текстил.  През 2014 година получавам магистърското си обучение в „Технически университет”-София със специалност „Дизайн на рекламни продукти”. Като творческа личност и вече завършил  художник и дизайнер, реших да изпълня още една своя, детска мечта- да бъда гримьор. Така дойде идеята, да развия своето хоби (грима), за да се превърне в моя професия, защото няма по-хубаво нещо от това работата да ти носи удоволствие и удовлетворение. Като млад, позитивен и амбициозен човек , с разчупено и иновативно мислене спрямо изкуството, започнах да практикувам и експериментирам в гримирането все повече и повече и така гримът се превърна в моя страст.   Притежавам диплома за професионален гримьор издадена от „Министерство на образованието и науката” валидна за целия ЕС. както  и  сертификати за допълнителни “мастър” обучения. Работя с клиенти на свободна практика.  Участвала съм в екипа на някои музикални кино продукции на родни звезди. Изработвам различни видове грим за официални поводи, събития или фотосесии. Видовете грим са: вечерен опушен грим, дневен бюти грим, сватбен грим и абитуриентски грим, както сценичен, арт и моден грим.

Работя с висококачествени професионални продукти на световнo известни и водещи козметични фирми, занимаващи се с грим: ( Dior, Sephora, Huda beauty, Too faced, Kriyolan, Inglot, M.A.C, Lorea’l и др.)   През своята практика разбрах, че да си художник-гримьор не е лека задача, изискват се часове на труд, отдаденост и любов към професията, защото само тогава идват истинските успехи.   Удовлетвореноста  от свършената работа се усеща, когато видиш радост в очите на клиентите си, защото знаеш, че си дал най-доброто от себе си, клиентът да получи перфектна визия. Да си гримьор е талант и чувство за естетика. Това да откриваш красивите черти във всяко различно лице и чрез своята ръка те да се превърнат в още по-прекрасни е е истиско творчество. Усетът за  красота е първата стъпка към професията “гримьор”, останалото е прецизност, точна ръка, доза фантазия ,упорита работа и време посветено на това изкуство. Индивидуалният подход и внимание към всеки клиент е голяма част от това да бъдеш професионалист.

Днес се радвам на своите клиенти, на които открито мога да предложа идеите и услугите си. Благодаря им, че ме правят част от своите проекти, специални моменти и празници, вярват в мен и ми се доверяват!
“Художникът изразява своето вдъхновение върху бяло платно, а гримьорът превръща красотата във вдъхновение!”