Сватбен грим


Сватбен грим


Защо сватбеният грим е по-специален от останалите?

Нека кажем, че сватбеният ден е един от най-емоционалните в живота. Сватбеният  грим трябва да изразява  невиноста и чистотата на девойката  преди тя да се омъжи. За това гримът трябва да изглежда много нежен, естествен, свеж и деликатен. Важно е да бъдат подбрани правилните цветове за грима, като избягваме ярките и силни нюанси, подходящи  за парти или друг вид празничен грим но не и за сватба. Гримът трябва да бъде ненатрапчив, с нежни прасковени, розови или коралови цветове, близки до естествените. За подчертаване на очите се ползват  деликатни нюанси на сиво, кафяво или патладжан. Ако в роклята или аксесоарите има златни или сребърни нотки  може да се добави същият акцент и в грима, но доста деликатно. Извън артистичния поглед сватбеният грим има и редица технически характеристики. Той трябва да издържи 6-8ч. в перфектен вид. За това се налага да бъде направен от професионален гримьор. Професионалистът може да прецени вида на кожата, цвета и пропорциите на лицето, като на тази база да избере подходящите продукти.

Грим в стъпки Кожата – Видът на кожата при сватбеният грим е изключително важен детайл, тя трябва да бъде безупречна, да изглежда нежна като кадифе. За целта избираме покривен Фон дьо тен, който да прикрие недостатъците, нанасянето става  поетапно,  за да избегнем ефекта „маска” и да направим кожата да изглежда естествено. Също така чрез поетапното полагане на фон дьо тен и коректори осигуряваме по-голяма дълготрайност на грима. Имайки предвид, че една сватба продължава между  6 и 8 часа, през които булката преживява своите емоционални моменти ( целувки, прегръдки с гостите, сълзи или танци) – всичко това може да повреди грима, за това при сватбения грим, издръжливостта е от голямо значение.

Очите – Цветовите нюанси на сенките трябва да бъдат в хармония с роклята. Например, ако роклята е в цвят екрю, нанасяме сенки в този цвят. Ако пък роклята има златисти елементи поставяме лек акцент в златно.

Подходящи цветове за светлата част на окото при сватбеният грим са: бледо розово, бледо прасковено, пясъчно бежово, кремаво бяло, цвят орхидея и ванилия или други бледи нюанси с деликатни брокатени частици.

За тъмната част на окото, подчертаваща гънката може да се използват цветове в бежово, сиво или кафяво, които да бъдат леко нанесени. Моливът за очи, както и спиралата трябва да бъдат водоустойчиви. Ако желаете също може да се поставят изкуствени мигли, които биха придали „кукленско излъчване”. Избягвайте подчертаване на долния клепач на окото, тъй като така ще се загуби идеята за „непорочност”. Въпреки това има някои по-смели булки, които биха искали  да изпъкнат и предпочитат по-силният опушен или екстравагантен  булчински грим, тук вече е въпрос на личен избор.

Ружът– Подбира се според цвета на червилото и булчинския букет. Те трябва да хармонизират помежду си. Използвайте нежни, натурални цветове като прасковено, пепел от рози или млечно-кафяво и никога не ползвайте ярки  нюанси, това е признак на лош вкус, особено при сватбения грим.

Червилото – на първо място нека то да бъде качествено, за да има по-голяма дълготрайност. Изберете  естествени цветове като натурално прасковено, розово или телесно. Гланцът също е добър избор.  Нюансът на червилото, както казахме вече, трябва да е съобразен с цвета на букета и ружа.

Защо е добре да се направи пробен грим?

Както вече казахме, сватбата е един от най- емоцианалните моменти  в живота. За това е важно на сватбения ден, булката да харесва грима си и да се  чувства, спокойна и красива. Пробният грим ще даде възможност  да разберете как ще изглеждате предварително, а ако има нужда от корекции, те да бъдат изяснени. Всеки има различна представа за грима, понякога тя се оказва не реална, за други направеният грим може да бъде прекалено лек или силен, за това е добре крайният резултат да бъде уточнен  предварително.   Снимките!  Важен момент, когато говорим за сватбен грим е фото и видео заснемането. На снимките вие трябва да изглеждате безупречно, защото този спомен остава за цял живот. Гримът  трябва да бъде съобразен с техниката при заснемане, тъй като често това което виждате на живо не отговаря на заснетото. Безспорно фотографията “олекотява” и “омекотява” грима. Силното и ярко червило, което ви се струва прекалено на живо, е много вероятно да изглежда добре на снимка. Понякога се появяват неприятни отблясъци или петна по кожата, които не изглеждат добре на снимки. За да се избегне това се използват специални козметични продукти и техники, с които професионалните гримьори си служат. Това е още една причина да изберете услугите на професионален гримьор за вашето сватбено тържество.

Може ли гримьорът да дойде на място?

Да, обикновено можем да отидем на място, освен ако булката не е предпочела да направи грима си в салон. Салонът обаче, би могъл да усложни обстановката, тъй като времето за подготовката на булката в деня на сватбата е доста ограничено. За това идването на място би било удобство за вас. Цената за посещение е калкулирана в ценоразписа.  Ако мястото не е в рамките на град София или се намира в отдалечен квартал се прави допълнителна уговорка.


+359 889 857 517