Вечерен грим


Вечерен грим

Вечерният грим трябва да изразява вашето  магнетично излъчване и дълбок поглед, така че вие да не останете незабелязана на събитието, на което отивате – официална вечеря, коктейл или нощен клуб. Приглушената светлина дава възможност за игра с цветовете, както и гримът да  бъде по-силен. Вечерният грим може да се съчетае с цвета на избраната от вас рокля, като се поставят цветни акценти или блясък в началото на окото.

Как да изберем правилните цветове за нас?

За да изглеждате максимално добре, трябва да изберете цветове подходящи за вашия тен на кожата. За целта използвайте фон дьо тен и пудра в най-близкия до кожата ви цвят, за да изравните тена и да подчертаете естествената си красота. Избягвайте не естествените и искрящи цветове при избора на сенки за очи и ружове, тъй като няма да подчертаят предимствата ви, а напротив ще ви застарят.

Грим в стъпки

Очите са изключително важна част при вечерния грим. Те трябва да бъдат секси и завладяващи. Може да изберете из между различните техники и видове грим, подходящи за вечерни събития, като например арабският грим, екстравагантният брокатен грим или опушеният грим, като ефектът на опушването е много добър и удачен вариант. Нанесете светли телесни сенки с перлен ефект в началото на окото и основата под веждата. Така погледът става по -бляскав. Поставете тъмните сенки и затъмнете още при сгъвката на окото, старайте се да преливате добре цветовете.

Нанесете очна линия възможно най-близо до миглите, след което поставете сенки и черен молив на долния клепач на окото, завършете грима със спирала за мигли, която ще придаде дълбочина на погледа. Върху вече поставения фон дьо тен, подчертайте скулите си с руж в кехлибарен или прасковен цвят, подбран според цветовата гама на вашия грим. Бляскавите частици на ружа придават страхотен ефект в съчетание с изкуствените светлини.

Вежди – рамката на окото. Може да ги подчертаете с помощта на молив за вежди или сенки, но задължително цветът трябва да бъде два до три тона по – светъл от вашите естествени вежди, за да изглеждат максимално натурално. Вечерният грим изисква червилото да бъде в по-наситени цветове, тъй като гланцът или продуктите за блясък не подхождат на вечерните облекла. Но е добре да се съобразите с неписаното правило, че ако очите са наситени и акцентират, то червилото трябва да бъде бледо и ненатрапчиво и обратното, ако устните са със силен интензитет, то очите ще бъдат подчертани в леки нюанси.

Червило – преди нанасяне на червилото подчертайте устните си с един тон по тъмен молив, след което нанесете червилото с помощта на четка като започнете от средата към  края на устните. За завършек може да поставите малко гланц  , но само в центъра на устната, за да постигнете визуален ефект „по-големи устни”. Нощните партита и вечерните коктейли са перфектната възможност да сложите изкуствени мигли, много блясък и цветови интензитет, който да подчертават вашата личност и собствена визия, без това да седи грубо и натрапчиво. Бъдете неотразими експериментирайте с външния си вид, но не прекалявайте, защото тоновете грим  дори и вечер не биха били приятна гледка.+359 889 857 517