Хитринки при грима, които всяка жена може да използва

Всички жени имат своя техника на гримиране, но дали тя дава най-ефективните резултати? Ето и няколко прости насоки, за един добър и издръжлив грим.

Коректор

Никога не прекалявайте с количеството коректор или основа, върху клепачите си, тъй като той ще предизвика деформации на вашия грим.

Фондьотен

Използвайте пръстите си, за да го поставите равномерно и плътно на лицето, а ако искате по-равномерно покритие използвайте четка за грим. Ако лицето ви е естествено гладко, използвайте средно до пълно покритие. Винаги нанасяйте пудра в най-лъщящите зони. Първо започнете от Т зоната и продължете с много леки движения в останалите части на лицето.

Руж

При поставянето на руж, първо се усмихнете, а след това започнете с леки запрашващи движения по сянката на бузата и прелейте към горната част на ухото, а след това обратно надолу към челюстта. Винаги нанасяйте молив за вежди или прахообразни сенки в горната част на веждата за да повдигне визуално лицето ви нагоре и очите да изпъкнат. Ако края на веждата сочи твърде надолу това „затваря” лицето и го прави твърде сериозно, за това нека краят им бъде леко отворен.

Червило

Уверете се, че червилото не е твърде наситено на определени места и че стига чак до вътрешните ъгли на устните. Не забравяйте да натискайте по силно, да го поставите равномерно и достатъчно плътно.

Сенки за очи

Винаги започвайте с цвят сенки без блясък, които да съвпадат с най-лекия тон на кожата на лицето ви, нанесете по целия клепач до веждата. Използвате по-тъмни сенки върху клепача до гънката на външната страна на очите, прелейте тоновете добре.

Молив за очи

Как да го нанесем? Вместо да гледате право напред към огледалото, приближете се възможно най-близо до него, придържайте главата си нагоре и изнесете брадичката си към огледалото. Гледайте надолу и започнете нанасянето на молива от вътрешния ъгъл на окото след като се уверите, че сте очертали с плътна, гладка линия, продължете да очертавате до сгъвката на външната страна на окото.

Спирала за мигли

Вие най-вероятно сте свикнали да правите няколко бързи движения, когато поставяте спиралата си за мигли. Вместо това, опитайте с четчицата да направите няколко зигзагообразни движения в основата на миглите, като насочвате движението нагоре. Така ще си осигурите повече обем и извити красиви мигли.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *