Модни тенденции- грим, коса и маникюр

 
Kак да се гримираме ?

Според „Космополитан” за тази година най-изявените трендове са:

Изтънчено контуриране: Зарежете миналогодишното клоунско контуриране, вместо това, изберете една област на лицето, за да акцентирате, като това могат да бъдат скулите, челюстта или носа, а не и трите.

Идеални розови бузи: Ефекта на фино поставения руж винаги ще ви направи да изглеждате със свежо лице и като след 12 часов сън. Какъв е трикът? Прилагането на руж върху скулите и смесването му върху бузите, е добре да имитира ефекта, на естественото порозовяване на лицето, както при малките деца.

По-естествен маникюр. Балончестите лакове, брокатите, маникюрът с камъни и кристали бяха модерни миналата година, тази година обаче не са чак толкова актуални. През 2016 са модерни по-естествени форми с матиран ефект. Дали ще спазите нашите съвети за по-семпъл маникюр или ще изберете по-дълъг и цветен е въпрос на вашите желания и вкус.

Неочаквано завръщане към френския маникюр. Тази година при ноктите се получи изненадващ обрат. Разбира се, френският маникюр е класика и винаги е на мода, но през 2016 ще бъде особено актуален, взимайки превес към по-късата дължина.

Тенденции при аксесоарите: „Небрежното, готино момиче” изглежда все още много актуална тенденция тази година. При всички модни стилове се усеща засилване на спортната нотка при аксесоарите, което се вижда и в моделите на големи имена като Родарт и Майкъл Корс.

Гайтани, плитки и конски опашки в изобилие. Гайтаните, плитките и конските опашки никога няма да излязат от мода, но тази година те започват да се правят по по-нетрадиционен начин. Например вземете една двулентова панделка и направете джувка на плитката. Може да закрепите брошка като украшение в косата си или да заложите на завързана, ниска и стегната опашка подобно на наложената тенденция на Оскар де ла Рента.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *