Грим тенденция – 2023

  Както се казва „ Новото е добре забравено старо”, тaкава ще е модата в грима през 2023г.Завръщат се тенденциите от 90-те, но с различен облик, преработен и преусмислен, така, че  да се получи нов живот.

 Основната стлистика може да бъде определена като „чувство на лекота и естесвен блясък“. Ще бъдем свидетели на  преход от така наречения силно покривен и съвършен грим към е свежа визия с чиста кожа и живи  очи.

 Съставките и текстурите на продуктите ще бъдат по-леки, но също толкова ефектни, отново ще има блясък.  Класиката – черен молив и спирала, тук вече ще има различен прочит.

Чист и свеж вид на кожата – “makeup , no makeup”

  Оставете кожата си да поеме дълбоко въздух. Пред 2023-та пазарът ще предлага повече оцветени серуми,  овлажнители и оцветени слънцезащитни формули, вместо тежки матови фондьотени. Такава ще бъде и тенденцията –чиста и естествена визия без излишно натрупване на продукт.

 Хайлайтърът тази година – толкова преливащ, огледален, направо ангелски. Това ще е ефектът на кожата към който ще се стремим. Бронзантите правят крачка назад. Сега е времето за леки , свежи, воднисти ефекти и холографски блясък.

Веждите

  Модата във веждите ще е те да бъдат гъсти и небрежени, леко разрошени нагоре с помоща на гел или сапун за вежди. Друга нова и интересна тенденция, която се очаква е завръщането на ултра тънките вежди, все едно изрисувани с молив.

Ексцентрични акценти

 Подчертаването на очите с молив, който да размажем с четка след това се смята за един от „трендовете това лято“. Небрежния „грънч стил“ се завръща.  

 Когато говорим за спирала, най-новите формули на марките Christian Louboutin Beauty Les Yeux Noirs Lift Ultima, Chanel Le Volume de Chanel Mascara – са еквивалент на изкуствените мигли. Този сезон спокойно миглите могат да бъдат плътни и силно обемни.

Viva Magenta официално е обявен за „цветът на годината“. Видян и на пролетното шоу на Etro – шокиращ розов руж  и лимоненожълто червило. Dsquared  също залагат на двуцветни устни и розов пингмент по клепачите.

Гланцови устни тип “Vinyl”

  Сатен, гланц, блясък! След матовите устни от последните години, това лято ни очаква ослепителен блясък.

 Устни –цветни, дръзки, супер плътни, непрозрачни червила с привкус на лукс. Актуалните цветове ще са червено, лилаво,  оранжево, дори кафяво и сиво. Да! Всичко това ще бъде на мода.

  Създаването на цветна мозайка чрез грима и подчертаването на чертите на лицето, така както на вас ви допада, никога няма да излезе от мода.  Така, че вие сте наход експериментирайте, няма грешен подход!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *