Бюти съвети за перфектен фондьотен

Как да изберем фондьотен?

 С изобилието от нюанси, тонове и ниво на покритие, фондьотенът се превръща в предизвикателство. Кой точно фондьотен е за нас? В тази статия ще разберем, защо именно той е един от най-трудните козметични продукти за закупуване и как да изберем точния цвят, текстура и покритие.

 Крайната цел е да намерим  фондьотен, който да съвпада с тена на кожата, също и да може да прикрива несъвършенствата. Но това не винаги е лесна задача. В повечето магазини за козметика нямат идеалното осветление или нужните огледала. Най-добрата светлина за преценка е дневната. Друго за което трябва да се внимава е избора на  текстура, покритие и формула на дадения продукт.

 Разбира се, има много места по кожата, където може да сложите малко фон дьо тен, за да видите дали е точният цвят, но по-правилно е да нанесете конкретния нюанс върху гърдите си. Не е задължително да имаме перфекно съвпадение, даже е добре цветът да бъде една идея по-светъл, тъй като доста продукти през деня, имат способноста да се окисляват и потъмняват.Важно условие е да тествате фондьотенът при добро естествено осветление.

Незабравяйте за естествените нюанси на кожата си. Основните подтонове на кожата са розов и жълт, ако имате топъл тен, изберете продукт, който има жълт оттенък, а ако тенът ви е от хладната гама, заложете на фон дьо тен с розови нюанси.

 Ако не обичате да носите грим, ще си помислите, че фондьотенът със силно покритие е тежък за лицето ви. Но пък за кожа с несъвърженства, продукт с лека покривност не би бил подходящ. Тук вече е въпрос на индивидуално възприятие и нужди. Пазарът hпредлага различни видове текстури като тонирани флуиди с UV фактори, BB кремове, CC кремове, фондьотени със средно покритие и така наречените силнопокривни камуфлажни фондьотени.

Ако пък желате дълготрайност, изберете покривен фондьотен, той не изисква допълнителни корекции през деня.

 Матов или сияен фондьотен? Това е въпросът, който трябва да си зададете, преди да изберете вашия продукт. Типът кожа е важен фактор. Продуктите, придаващи блясък са най-подходящи при нормалена до суха кожа. Твърде много лъщене кара мазната кожа да изглежда още по-мазна и не се усеща добре на лицето.  Матовите фондьотени са по-подходящи за комбинирана до мазна кожа. Когато става въпрос за зряла кожа се препоръчва, използването на сатенено покритие вместо матово.

 За съжаление няма да можете да се придържате към един и същ нюанс през цялата година. През пролетта и лятото, кожата потъмнява от пряката слънчева светлина. Дори да носите слънцезащитни кремове всеки ден, тенът ни се променя. За това ще е нужно да разполагате с поне още един по-тъмен тон фондьотен.

При всеки виждането за „перфекна кожа“ е различно, вие избирате кой вариант най-добре ще пасне на вас и кожа ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *