Арт и сценичен грим

Арт грим и сценичен грим

Арт грим

Арт грима, който спокойно можем да наречем  и грим за хелоуин е безкрайно разнообразен и цветен в зависимост от тематиката, която изберем. Той може да бъде с абстрактни, цветни  елементи с камъни, брокати и пера, подходящи за модна сесия или ревю. Друг вариант е да се въплътите в ролята на клоун, пират, вещица, вампир, а защо не и на някой анимационен герой като Мики маус или Снежанка. Изборът е единствено ваш. Колкото по-голямо е вашето въображение, толкова повече са възможностите  за направата на оригинален, артистичен грим. По отношение на продуктите и похватите, които се използват за направата на този грим можем да кажем, че са многобройни. Използват се специални бои в различни цветове с които лицето се изрисува. Може да бъдат добавени и декоративни елементи. С направата на един такъв грим, лицето на човек се превръща в творение  на изкуството, което  отнема доста време, усилие и артистична мисъл.

Сценичен грим

Най-важното при сценичния грим е той да бъде съобразен със силата на светлината, пред която стои дадения човек . Почти винаги сцената е силно осветена от множество прожектори и светлини, които допринасят за това гримът да изглежда почти невидим. За това е нужно тоновете, които се поставят върху лицето си да бъдат силно наситени.  На нормална светлина това би ви се сторило прекалено, но на сцената всичко това коренно се променя. Един добър вариант за сценичен грим е тъмният опушен макиаж с по силно подчертани скули.

Друг важен момент при този вид грим е неговата издръжливост. Задължително трябва да се използват продукти, които матират кожата за да може тя да издържи на топлината от прожекторите . Тези две важни условия, за които споменахме в горе написаното, трябва да се спазват, ако искате да изглеждате безупречно на сцената.