Как да определим кой сезон жена сте?

Как да определим кой сезон жена сте и кои са най-подходящите цветове за вашият грим?

ЦВЕТОВИ ТИП ПРОЛЕТ
Жената пролет – тя принадлежи към топлият, не контрастен тип и е най-рядко срещаният типаж.
Характеристики :
Кожа – почти прозрачна, нежен, светъл почти млечен цвят. Жълто-златиста, добре кръвоснабдена, а понякога с лека руменина, бузи с прасковен оттенък и ако има лунички, те са леки и златисто-кафеникави
Очи – преди всичко сиво сини, сиво-петролени, сиво зеленикави а дори и кафеникаво с златисти оттенъци до изцяло кафяви. Характерното за този тип е контрастиращото бяло на окото спрямо зеницата, особена кристалност наподобяваща планинско езеро.
Устни – нежен, природно топъл цвят с изявена не наситеност. Коса – ленено-светла, лазурна коса с по-светли златисто-сивкави кичури и медни оттенъци.
Подходящ грим – нежни светли нюанси на трансперантни сенки в бежово кафявата гама, праскова и кристално медено, или цвят теракота. Като основа се препоръчва използването на леко покривни фон-дьо-тени или цветни овлажнители с нежна и лека формула, прозрачна пудра, прасковено – като руж и задължителен черена спирала на миглите. Устните – нежно подчертани с естествен молив и обляти в гланц, притежаващ млечно-кафеникав нюанс.

ЦВЕТОВИ ТИП ЛЯТО
Принадлежи към студеният не контрастен тип и притежава изключителна нежност. Това е най-трудно определящият се цветови тип поради своята разпределеност на още три вида – нежно, ледено и топло лято. Често бъркан с пролетта.
Характеристики :
Кожа -пепеляво-сиви нюанси на тена, розовеещо-млечен със способността да придобива бърз тен. Ако има лунички те са кафяви но с сивкав оттенък
Очи – могат да бъдат сиви, сиво зелени, синьо-сивкави или сини. Тук за разлика от пролетта, белотата на окото е с лишена прозрачна бляскавост и създава чувството на спуснат нежен воал.
Устни – леко розовеещи, много нежни с изявена прозрачност и изглеждат набъбнали
Коса – пепелно-руса или пепеляво-сивкава до кафява но с наличие на сивкав оттенък.
Подходящ грим – отново се набляга на прозрачността, като текстура на сенки с компромисно в дадени моменти ярко обагряне в синьо или розово, Трансперантен ФДТ с трансперантна пудра, а ружа да бъде избран в розовеещата, сивкава гама. Миглите остават отново обагрени с черна маскара или цветен туш в синьо или лилаво, които приляга идеално на този тип. Гланц на устните или много леко почти незабележимо червило в хладната гама

ЦВЕТОТИП ЕСЕН
ЖЕНАТА ЕСЕН – топъл контрастен облик. Това е типичната Българка! Доста често срещан цветови тип, който притежава ярките, открояващи се цветове на коса и очи. При жената ЕСЕН, се наблюдава огромна разлика след грима. Характеристики :
Кожа – матова и топла, по-тъмна със златисто-бежов оттенък до оттенък на шампанско с рижави лунички в някои случаи
Очи – изразителен и много страстен поглед! От лъчисто светло сивкаво-кафяво до петролен кехлибар и тръстиково-зелено, което може да преминава към сивкав олив и в някои случаи черно.
Устни – матови с убити топли нюанси но с по-ясни контури
Коса – пъстра, топла с плътно оцветяване, възможни са преливащи кичури в светло-кестенява до рижаво-керемидена гама. Подходящ грим – използвайте по-покривни основи и пресована форма на пудра. Ружът трябва да е с малко по-голям интензитет в ръждивата оранжавееща гама или идеални за случая са бронзиращи перли в топъл, златист нюанс. Гримът на очите е по-засилен, с по-плътни сенки с мат ефект, позволени са цветовете на есенната гора, към които има добавен брокатен ефект. Задължителен е моливът за очи, който трябва да обхваща цялата горна и долна част в рамка за подчертаване на окото, което се слива обикновенно с тена на лицето. Отново залагаме на черната спирала за мигли. Устните очертайте с молив един тон по-тъмен от червилото, което е препоръчително да бъде в топлата гама – кяфяво, махагонено с мат ефект. Избягвайте гланца за устни.

ЦВЕТОВИ ТИП ЗИМА
Жената зима – студен контрастен цветови тип. За нея гримьорите се изразяват така – “ Бяла като сняг, черна като абанос“ или типичната Снежанка. Тези жени очароват с драматичната си контрастност.

Характеристики :
Кожа – много бяла с руменина в розов нюанс със сивкав оттенък
Очи – наситени в синьо, сиво или абаносово черно с контрастиращо бяло спрямо ириса.
Устни – малинено червени до махагонени с ярки контури и плътна наситеност на цвета
Коса – гарваново черна или много светло-руса почти сива. Добре подхожда червеното като краска за коса или махагоненото.
Подходящ грим – контраст, контраст и пак контраст! Ярки искрящи тонове на сенки – розово, петролено-зелено до електриково-синьо. Бели и черни сенки с позволено ярко очертаване с молив в различни цветове или очна линия – туш. Среднопокривен ФДТ, трансперантна пудра в свободна форма, розовеещи нюанси на руж и отново ярки цветове на червилото в комбинация с гланц. При този типаж е позволено експерименталното и новаторско поведение, като цветове и форми.
Типа зима има една рядка разновидност, при която единствената разлика е тена на кожата. Той може да е и тъмно бежов а останалата част да е със същите характеристики.
„Открийте себе си в горепосочените типажи, и съобразете грима си с основните принципи за да се слее с вашата идентичност като личност и физика.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *