Индийски грим

Индийките са едни от най- красивите, екзотични и загадъчни жени в света. Чудите се каква е тайната на красотата им? Една от причините е  техният, прекрасен индийски грим, който преобразява лицата им. В тази статия ще поговорим как и вие може да се доближите максимално до техният автентичен облик, чрез направата на този вид грим.

Стилът на индийския грим не е подходящ за ежедневна употреба, ярките, наситени цветове и блясъци биха стояли по-добре при конкретен повод, като вечерно парти например. Характерно за индийският грим е типажът момиче да бъде с тъмна кожа, коса и бадемовидни очи, за да изглежда грима автентичен. На по-светли и руси момичета този стил в грима не би стоял добре.

Основни техники на индийския грим

Ако до сега в другите стилове грим сме се опитвали да акцентираме само на един елемент от лицето – устни или очи, тук ще акцентираме върху всичко. Наситени устни, очи и скули – това е основата на този грим. Създаването на изразителен поглед играе  главна роля в направата на индийския грим . Изберете сенки за основа в розово, синьо или лилаво, тук имате свобода, какъвто и по – ярък цвят да изберете няма да сбъркате, важното е той да бъде подходящ за вашите очи. Под веждата за повече обем, нанесете перлено бели сенки, затъмнете по гънката на окото с по-тъмен, наситен цвят. Очертайте добре окото отгоре и отдолу и във вътрешната част с очна линия или черен, молив, изтеглете леко навън линията. Поставете изкуствени мигли.  Веждите в индийският грим също са силно изразени, ползвайте тъмно кафяв или черен молив за вежди. Скулите се подчертават чрез нанасяне на руж, който започва от средата на ухото подобно на контурирането и завършва доста по-напред към бузите. Златистите, пясъчни нюанси  биха отивали на всеки един тип индийски грим.  При избора на червило имате пълна свобода, важното е само да избягвате невзрачните тонове, трябва да очертаете добре устните  с молив. Единствено този грим позволява червилото да не съвпада с гамата на цялостния грим. Типичен за индийката е блясъкът върху устните, които ги прави да изглеждат сочни. Накрая, ако наистина ви се прииска да влезете в ролята на индийска красавица, може да поставите точка на челото си или да изрисувате ръцете си с къна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *